Project 'Stad in ontwikkeling'

Project ‘Stad in ontwikkeling’: leerlingen verbeteren de leefbaarheid in Ter Apel

Op woensdag 3 juli en donderdag 4 juli vonden de projectdagen plaats van het vakoverstijgend project ‘Stad in ontwikkeling’ voor de tweedejaars RSG-leerlingen in Ter Apel. Voor de vakken aardrijkskunde en beeldende vorming richtten de leerlingen een gebouw, plein of gebied opnieuw in om de leefbaarheid te vergroten. De leerlingen kozen voor één van de drie locaties: het centrum rondom het Molenplein, het grasveld tussen de tennishal en de RSG en akkerbouwgrond tussen Moekesgat en de Nulweg. Begin juni hebben de leerlingen omwonenden geïnterviewd om tips en ideeën over de herinrichting mee te kunnen nemen in het ontwerp. En dat is gelukt!

Op woensdag zijn de leerlingen gestart met het ontwerpen door te brainstormen, schetsen te maken om dit vervolgens te verwerken in een plattegrond. Twee gebiedsregisseurs van de gemeente Westerwolde kwamen langs om met de leerlingen in gesprek te gaan over het ontwerp en te kijken wat er leeft onder de jeugd. Waar de leerlingen het eerst lastig vonden om een goede start te maken leidde het samenwerken en de inzet tot ontwerpen waarbij de leerlingen goed konden verantwoorden waarom ze het gebied op deze wijze hebben ingericht. Leerlingen konden zo de volgende dag goed voorbereid van start.

Donderdag stond in het teken van het bouwen van de maquette, het maken van de posterpresentatie en de plattegrond uitwerken. De leerlingen kregen bezoek van een medewerker van het architectenbureau OKRA en de projectleider centrumplan Ter Apel van de gemeente Westerwolde. Zij hebben het werk van de leerlingen bekeken en gingen hier met ze over in gesprek. Aan het einde van de dag volgden de opnames van de presentaties waarin de leerlingen hun ideeën hebben voorgesteld aan de gemeente. Als afronding van dit inspirerende project ontvangen de leerlingen een certificaat van Geo Future School (GFS). GFS wil leerlingen laten nadenken over de grote vraagstukken die om ons heen spelen.

RSG Ter Apel, de basis voor je toekomst

Vmbo techniek

Vmbo techniek

Techniek biedt jou ontzettend veel kansen. Als goed opgeleide en gemotiveerde technische vakman of -vrouw ben je bijna zeker van een mooie baan. Je leert het met vmbo Techniek op de RSG Ter Apel.

Bekijk meer
Vmbo Zorg & Welzijn

Vmbo Zorg & Welzijn

Jouw humor, jouw lef & jouw nieuwsgierigheid: dat is precies wat je nodig hebt om te gaan werken in de zorg & welzijn. Met onze vmbo-opleiding Zorg & Welzijn ziet jouw toekomst er hartstikke goed uit!

Bekijk meer
Mavo

Mavo

Met onze mavo-opleiding ben jij uitstekend voorbereid op het halen van een havodiploma of een middelbare beroepsopleiding in de techniek, zorg & welzijn, economie of landbouw. Je krijgt met name theorielessen.

Bekijk meer
Havo & vwo

Havo & vwo

Wil jij gaan studeren aan hbo of universiteit? Wij helpen je op weg naar een mooie toekomst met een gedegen havo of vwo vooropleiding.

Bekijk meer
Naar de 1e klas

Naar de 1e klas

Vind jij het ook zo spannend om van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te gaan? Wij helpen je graag om goed te wennen aan RSG Ter Apel. Zo houden we introductiedagen, krijg je steun van een

Bekijk meer