Ga naar de inhoud

Opleidingen

Vmbo BBL, de basisberoepsgerichte leerweg

Ben jij heel praktisch ingesteld? En ga je het liefst zo veel mogelijk in de praktijk aan de slag? Dan is vmbo BBL misschien wel wat voor jou.

Ongeveer driekwart van de tijd ben je bezig met het leren van praktische vaardigheden. Zo bereid jij je heel praktijkgericht voor op het mbo, waar je kunt leren voor verschillende beroepen. Naast de praktijkvakken krijg je les in algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en maatschappijleer.

Vmbo KBL, de kaderberoepsgerichte leerweg

Doe jij jouw theoretische kennis het liefst op door praktisch bezig te zijn? Dan is vmbo KBL echt iets voor jou.

Je bent tijdens deze opleiding ongeveer de helft van je tijd praktisch bezig en de andere helft van de tijd leer je de theorie. Aan het eind van de opleiding vmbo KBL doe je examen in vier algemene vakken. Daarnaast doe je examen in een beroepsgericht vak of programma.

Mavo

Voor leerlingen die het leuk vinden om de theorie te leren, is er de mavo.

Op de mavo besteden wij veel aandacht aan loopbaanoriëntatie. Zo helpen we jou bij het ontdekken waar jouw talenten en interesses liggen. Na het tweede jaar mavo mag je kiezen uit drie keuzevakken. En in mavo 4 doe je examen in zes vakken. Met een mavodiploma kun je doorstromen naar de bovenbouw van de havo. Ook kun je een mbo niveau 3 of 4 beroepsopleiding gaan volgen.

Havo

Wil je graag naar het hbo? Dan is het havo de beste vooropleiding.

Je kiest voor één van de vier profielen. Je krijgt een aantal verplichte vakken en daarnaast moet je een aantal vakken kiezen. Het havo duurt vijf jaar, waarvan drie jaar onderbouw en twee jaar bovenbouw. Heb je de onderbouw met succes afgerond, dan kun je al een mbo niveau 3 of 4 opleiding gaan volgen. Met je havodiploma kun je ook doorstromen naar het vwo.

Vwo

Je vwo-opleiding bereidt je voor op een studie aan een universiteit.

Het vwo duurt zes jaar, waarvan drie jaar onderbouw en drie jaar bovenbouw. Halverwege klas drie kies je voor één of twee van de vier profielen. Je krijgt een aantal verplichte vakken en daarnaast moet je een aantal vakken kiezen. Om het diploma te halen, doe je eindexamen in tenminste acht vakken.

Heb je nog vragen over de RSG Ter Apel, neem dan gerust contact op met teamleider dhr. D. Venema van klas 1.