Studiefonds Groningen
Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.

Het Studiefonds is er voor:
- scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar.
- leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen.
- MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar.

Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds.

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 - 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl. U vindt ook meer informatie op www.studiefondsgroningen.nl.

Taalhuis
In een Taalhuis kunt u terecht voor laagdrempelige hulp en ondersteuning bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom, de dingen de dingen waar mensen in de dagelijkse praktijk tegen aanlopen en waarvoor je geen volledige studie hoeft te volgen maar samen met een vrijwilliger aan de slag gaat in een taalhuis. Bijvoorbeeld: een vrijwilliger gaat samen met u een formulier van het Studiefonds invullen, of helpt om uw bankzaken te regelen of om een treinkaartje kopen etc.

In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden.
U belt met 0800 - 023 44 44.
Uw gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op.

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven.

Onderwijs

RSG Ter Apel

Oude Weg 41
9561 LB Ter Apel
Tel. : 0599-581226
Email : info@rsgterapel.nl
IBAN : NL51 ABNA 0486 9671 90

© RSG Ter Apel 2017 - Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer - Sitemap - Colofon - Contact