Algemene informatie

De RSG Ter Apel biedt alle niveaus voor voortgezet onderwijs aan: vwo, havo, mavo, kbl en bbl. Samen werken we hier in een goede sfeer aan jouw toekomst: in een mooi gebouw, in een veilige omgeving. Het duurt niet zo lang meer of je gaat naar het voortgezet onderwijs. Dat is een belangrijke stap in je leven. Samen met je ouders of verzorgers kies je voor een school. Je doet toetsen, leest brochures, neemt deel aan doedagen of clinics en bezoekt voorlichtingsbijeenkomsten. Uiteindelijk moet je de knoop doorhakken. Hieronder lees je welke mogelijkheden er zoal zijn op de RSG.

Basisberoepsgerichte leerweg
De BBL is een vmbo-opleiding voor jongeren die heel praktisch ingesteld zijn. Op deze opleiding zit je relatief weinig in de klas en ben je ongeveer driekwart van de tijd bezig met het leren van praktische vaardigheden. Je bereidt je heel praktijkgericht voor op het mbo, waar je kunt kiezen uit het leren van verschillende beroepen. Je krijgt ook theorielessen in algemeen vormende vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en maatschappijleer.

Kaderberoepsgerichte leerweg
De KBL is er voor leerlingen die hun theoretische kennis het liefst opdoen door praktisch bezig te zijn. Je bent ongeveer de helft van de tijd met de praktijk bezig en de andere helft van de tijd met theorie. Aan het eind van deze opleiding doe je examen in vier algemene vakken en een beroepsgericht vak of programma.

Mavo
De mavo - ook wel theoretische leerweg genoemd - is voor leerlingen die meer theoretisch zijn ingesteld. Na het tweede jaar kies je al uit drie keuzevakken en in het vierde jaar doe je examen in zes vakken. Met een mavo-diploma kun je doorstromen naar de bovenbouw van de havo of je kunt een beroepsopleiding gaan
volgen op mbo-niveau 3 of 4. Er is op de mavo veel aandacht voor loopbaanoriëntatie, om jou te helpen ontdekken waar jouw talenten en interesses liggen.

Havo
De havo duurt vijf jaar en bereidt je voor op een vervolgopleiding in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Na de drie jaar onderbouw kun je eventueel naar het mbo. Met een havo-diploma kun je ook doorstromen naar het vwo.

Vwo
De vwo-opleiding, die zes jaar duurt, bereidt je voor op een universitaire studie. Vwo bestaat uit atheneum en gymnasium. Op het gymnasium krijg je als extra vakken Latijn en Grieks. Halverwege klas drie kies je een van de profielen. Soms kun je ook twee profielen kiezen.
De RSG is een school waar voor iedereen een opleiding te vinden is. De RSG Ter Apel biedt alle niveaus voor voortgezet onderwijs aan: vwo, havo, mavo, kbl en bbl. Samen werken we hier in een goede sfeer aan jouw toekomst: in een mooi gebouw, in een veilige omgeving.

Klik op de brochures hieronder om nog meer van onze school te weten te komen.

Downloads

Onderwijs

RSG Ter Apel

Oude Weg 41
9561 LB Ter Apel
Tel. : 0599-581226
Email : info@rsgterapel.nl
IBAN : NL51 ABNA 0486 9671 90

© RSG Ter Apel 2017 - Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer - Sitemap - Colofon - Contact