Project Water

Op 12, 13 en 14 september2016 hebben de leerlingen van Mavo 3 in projectvorm gewerkt aan het thema water. Drie dagen lang werden de verschillende kanten van water en het belang ervan in ons leven door de leerlingen onderzocht.
Maandag 12 september werd verzorgd door medewerkers van het waterschap Hunze en Aa's. In de ochtend voerden de leerlingen verschillende activiteiten uit. Er waren diverse modellen en voorwerpen geplaatst in de lokalen 10 t/m 13. De leerlingen werkten o.a. aan een reliëftafel, een quiz op de computertafel, filtreerbuizen en er werd badzout gemaakt.
Daarna ging de groep (per fiets) naar Sellingen waar bij de Ruiten Aa diverse opdrachten werden uitgevoerd. Er moest gerekend worden, er was een opdracht over kool, geit en wolf, waterdiertjes werden gevangen en bekeken etc.
Dinsdag 13 en woensdag 14 september waren de leerlingen bezig met een viertal modules. Er was een module Nederlands, nask1 en 2, moderne vreemde talen en biologie. Alle leerlingen hebben na het uitvoeren van de opdrachten bij deze modules alles verwerkt in een PowerPoint presentatie. Deze PowerPoint werd (vaak met enige trots) op de ouderavond van woensdag getoond aan de ouders, die op die avond aanwezig waren. Enkele medewerkers van school waren daar ook bij om uitleg te geven. Gezien de positieve reacties van ouders en leerlingen was dit een onderwijsvorm die aanspreekt. Dit was de derde keer dat we het hebben georganiseerd, maar het was vast niet de laatste keer.

We willen iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan de realisering van dit project. Speciaal het waterschap Hunze en Aa's willen we noemen. We hebben op een bijzonder prettige manier met hen samengewerkt.
Bericht geplaatst op : 21-09-2016


Nieuwsoverzicht

Onderwijs

RSG Ter Apel

Oude Weg 41
9561 LB Ter Apel
Tel. : 0599-581226
Email : info@rsgterapel.nl
IBAN : NL51 ABNA 0486 9671 90

© RSG Ter Apel 2017 - Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer - Sitemap - Colofon - Contact